Hirdetések | 2017. augusztus 13.

2017.08.14

Mához egy hétre, augusztus 20-án vasárnap, Szent István királyunk ünnepe lesz. A vasárnapi rend szerint lesznek a szertartások.

9 órakor Reggeli Istentisztelet
10 órakor Aranyszájú Szent János Liturgiája


  • Augusztus 1. és 14. között van a Nagyboldogasszony ünnepét megelőző böjti időszak. Kérjük, hogy mind a böjtölésre, mind az imádságra figyeljünk oda.
  • Kedden, augusztus 15-én lesz Nagyboldogasszony ünnepe. A hétköznapi ünnepi rend szerint végezzük a szertartásokat.
  • 2017. szeptember 14-én a Xavéri Szent Ferenc templomban (Pécs, Alkotmány u.) Szíriába tett látogatásáról, az ott szerzett tapasztalatairól tart előadást Kocsis Fülöp érsek-metropolita 18 órai kezdettel.Az előadás előtt 17:00 órai kezdettel az Alkonyati zsolozsmát (vecsernyét) imádkozzuk közösen a Főpásztor vezetésével. Jó előre hirdetjük, hogy tudjuk betervezni programjaink közé ezt is. Bízunk benne, hogy a tanév legelején egy tartalmas, késő délutánt és estét tölthetünk együtt.

  • A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Hitoktatási Bizottságának szervezésében október 2-4. között lesz megrendezve az XVII. Országos Katekumenátus Konferencia Mohácson. Aki szeretne részt venni ezen az eseményen augusztus 14-ig jelezze felém. (Civil munkatársaink is részt vehetnek rajta.) A részvétel (szállás, étkezés) 22.000,- Ft. Fülöp érsek atya ígérete szerint a Főegyházmegye a költség felét átvállalja.A konferencia címe és témája: "Új missziós lehetőségek / katekumenális szempontok és eszközök a szülők és jegyesek megszólításában".
    Az elmúlt években két fontos missziós terület rajzolódott ki a magyarországi katolikus evangelizációban. A hit- és erkölcstan bevezetésével több tízezer szülővel kerültünk kapcsolatba, akiknek korábban nem volt kapcsolata a Katolikus Egyházzal. A jegyesekkel való foglalkozás is egyre nagyobb jelentőséggel bír a házasság válságának mélyülésével.
    Hogyan éljünk ezekkel az új lehetőségekkel? Ehhez keressük a konferencián a megfelelő szempontokat és eszközöket a katekumenátus intézményének és tapasztalatának segítségével.." (MKPK Hitoktatási Bizottsága) Buzdítom a kedves Testvéreket, hogy akinek kedve, lehetősége van rá jöjjön, utazásban szívesen segítek, várom az útitársak jelentkezését. Jelentkezési határidő tehát holnap, mert nekem is le kell jelentenem a létszámot a Főegyházmegye felé.
  • A héten névnapjukat, születésnapjukat ünneplő kedves Testvéreket Isten éltesse sokáig és kísérje bőséges áldásával!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!