Hirdetés | 2017. március 19.

2017.03.19

A Katolikus Püspöki konferencia kérésére tartós élelmiszergyűjtést szervezünk a mi parókiánkon is március 19. és 26. között. Aki teheti, kérjük, ilyen módon is támogassa rászoruló testvéreinket. 

 • Nagyböjt szerdáin és péntekjein este 18-tól az Előszenteltek Liturgiáját végezzük. Kérjük a kedves testvéreket, hogy minél többen jöjjünk ezekre a közös imádságokra, hogy a személyes készületünk mellett közösségünkben együtt is készülhessünk a Feltámadás ünnepére.
 • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Hátul, az újságos asztalon kitöltött papírokat is találunk. Köszönjük a felajánlásokat.
 • Március 25-én szombaton az Örömhírvétel ünnepét tartjuk.18.00 Aranyszájú Szent János Liturgiája, Vecsernye
 • A Katolikus Püspöki konferencia kérésére tartós élelmiszergyűjtést szervezünk a mi parókiánkon is március 19. és 26. között. Aki teheti, kérjük, ilyen módon is támogassa rászoruló testvéreinket.
 • Szeretettel értesítem a kedves Testvéreket, hogy a kispapok Damaszkuszi Szent János Önképző Köre különleges kéréssel fordult hozzánk, Pécsi Egyházközséghez. Kérik, hogy aki teheti támogassa anyagi felajánlásával a teológus hallgatók kulturális tevékenységének megvalósulását. A felajánlásokat a jövő vasárnap a sekrestyében lehet megtenni, zárt borítékban, melyre kérem ráírni, hogy "kispapok részére felajánlás".
 • Tegnap volt a Főegyházmegyénk hittanversenye Hajdúdorogon. Örömmel hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy mindkét korcsoportban tisztesen helytállt csapatunk.
 • 5-6. osztályos korcsoportban első helyezést értünk el, így tovább jutott csapatunk a Metropóliai döntőbe.

  7-8. osztályos korcsoportban pedig az induló 17 egyházi iskolás csapatból az 5. helyezést értük el. Óriási öröm és teljesítmény ez úgy, hogy mi az egyik legmesszebbről érkező egyházközség voltunk, úgy, hogy olyan egyházi iskolában tanuló csapatokkal mértük össze tudásunkat, akik mindegyike görögkatolikus oktatási intézményből érkezett és heti két órában görögkatolikus hitoktatásban részesül órarendi keretek között.
  5.-6. osztályos korcsoport: Kovács-Balyalya Zsófia, Vas Domonkos, Zajácz Veronika
  7.-8. osztályos korcsoport: Kovács-Balyalya Attila, (aki rendkívüli tudásával és precíz megfogalmazásával korcsoportjában egyedüli nem görögkatolikus egyházi intézményben tanuló versenyzőként kiemelkedő teljesítményt nyújtott, valamint Csongrádi Mátyás (ő betegen is eljött)
  Köszönöm a szülők támogató hozzáállását és a Kovács-Balyalya családnak a Hajdúdorogra valóutazásban nyújtott óriási segítséget!

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!