Hirdetés | 2017. május 7.

2017.05.08

A mai napon a perselyadományokat a papnevelés céljára gyűjtjük. Köszönjük a kedves testvérek jószívű adományait.

 • Jövő héten a Liturgia és az utrenye szokott időben lesz
  9 órakor Reggeli Istentisztelet
  10 órakor Aranyszájú Szent János Liturgiája

  Nagy ünnepünk lesz az Egyházközség életében a következő vasárnap. Vas Sebestyén először járul az Úr Szent Titkaihoz. Imádkozzunk Sebiért, az Őt nevelő szülőkért, nagyszülőkért, keresztszülőkért. Adja Isten, hogy mindig ilyen nyitott lélekkel, teljes és tiszta szívvel vágyakozzon Urunk, Jézus Krisztus iránt!
 • Az idei évtől lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben elkerülheti a személyi jövedelemadó 1%-ról való rendelkezés, kérjük, ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a templomokban kihelyezett szórólapokról, valamint a www.johelyrekerul.hu honlapon.
  Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény), mert a "nullás" bevallás is számít!
  Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki.
  Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy ha már az adóhatóság elkészítette, vagy beadták adóbevallásukat, de még nem rendelkeztek az 1% felajánlásáról, ezt a bevallástól függetlenül is megtehetik az úgynevezett EGYSZA nyomtatvány kitöltésével, amelyet az adóhatósághoz legkésőbb május 22-ig kell eljuttatni.
 • Május 13. Családi nap Csepelen. Tavaly igen szép élményekkel gazdagodtunk itt. Kifejezetten kérnék visszajelzést mindenkitől, hogy bekapcsolódna-e a helynökség közös családi napjába.
 • A máriagyűdi gyalogos zarándoklat évek óta kiemelt esemény a Pécsi Egyházmegyében. 2017. május 13-án kilencedik alkalommal vehetnek részt a hívek a zarándoklaton, az ezen a programon résztvevőktől is kérnék visszajelzést.
 • Ferenc pápa március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén - elfogadva Balázs Béla eddigi püspök lemondását - a kaposvári egyházmegye megyéspüspökévé nevezte ki Varga László atyát, aki idáig a kaposvári Szent Imre plébánia plébánosa és az egyházmegye általános helynöke volt. Varga László atya püspökké szentelése Kaposváron, 2017. május 13-án, 11:00 órakor lesz. Imádkozzunk az új Főpásztorért. Minket nagyon is érint ez a hír, hiszen Parókiánk közigazgatási területe Somogy megyére is kiterjed.
 • 2017. július 17-22. között szervezi Hajdúdorogi Főegyházmegyénk a Családtábort, Siófokon, az Ezüstparton. A Családtáborról bővebb információ honlapunkon is olvasható. Buzdítom a kedves Testvéreket a jelentkezésre, mely nálam lehetséges. Rendkívül kedvező anyagi ráfordítás mellett:
  4-6 éves kor: 15.000 Ft
  6-14 éves kor: 24.000 Ft
  14-18 éves kor: 32000 Ft
  18 éves kor felett: 34.000 Ft, lelkileg is töltekeztető nyaralási lehetőség ez családjaink számára. Találkozhatunk az ország más pontjain élő görögkatolikus családokkal, gyermek-, sportprogramok bőven lesznek. szeretettel várom az érdeklődőket! A 400 fős szállás tapasztalat szerint hamar megtelik, ezért kérem, aki szeretne jönni az az egyházközség e-mailcímére jelezze ezt, jelentkezők néve, születési ideje, TAJ száma, lakcíme megadásával, mert csak ezek megadásával tudom regisztrálni a jelentkezést a webes felületen.
 • Felmerült egy Egyházközségi Karitász Csoport alapításának lehetősége. Kérem, aki szívesen résztvenne az Egyházközség Karitász Csoportjában, névvel, telefonszámmal iratkozzon fel a sekrestyében.
 • 2017. május 8-án, hétfőn 19 órától testületi ülésre hívom és várom az Egyházközségi Képviselőtestület tagjait a Parókiára.
 • 2017. május 18-án, csütörtökön ismét lesz Bibliakör 17 órai kezdettel.
 • Május hónap hétköznapjain templomunkban, 18 órai kezdettel Parakliszt végzünk az Istenszülő tiszteletére.

Szeretettel köszöntjük az Édesanyákat, Nagymamákat! Kérem, fogadják szeretettel az Egyházközség gyermekeinek anyáknapi kedveskedését! A gyermekek műsora után égi Édesanyánknak is kedveskedünk a "Boldogasszony Anyánk..." elimádkozásával, kérem, csak az imádságot követően menjünk ki a templomból.

Föltámadt Krisztus! - Valóban föltámadt!