Hirdetés | 2017. május 14.

2017.05.14

Nagy ünnepünk ez a mai az Egyházközség életében: Vas Sebestyén először járul az Úr Szent Titkaihoz. Imádkozzunk Sebiért, az Őt nevelő szülőkért, nagyszülőkért, keresztszülőkért. Adja Isten, hogy mindig ilyen nyitott lélekkel, teljes és tiszta szívvel vágyakozzon Urunk, Jézus Krisztus iránt!

 • Jövő héten a Liturgia és az utrenye szokott időben lesz:
  9 órakor Reggeli Istentisztelet
  10 órakor Aranyszájú Szent János Liturgiája
 • Az idei évtől lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben elkerülheti a személyi jövedelemadó 1%-ról való rendelkezés, kérjük, ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a templomokban kihelyezett szórólapokról, valamint a www.johelyrekerul.hu honlapon.

  Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény), mert a "nullás" bevallás is számít!

  Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki.

  Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy ha már az adóhatóság elkészítette, vagy beadták adóbevallásukat, de még nem rendelkeztek az 1% felajánlásáról, ezt a bevallástól függetlenül is megtehetik az úgynevezett EGYSZA nyomtatvány kitöltésével, amelyet az adóhatósághoz legkésőbb május 22-ig kell eljuttatni.

  Ferenc pápa március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a kaposvári egyházmegye megyéspüspökévé nevezte ki Varga László atyát, aki idáig a kaposvári Szent Imre plébánia plébánosa és az egyházmegye általános helynöke volt. Varga László atya püspökké szentelése és beiktatása számos egyházi és világi vezető jelenlétében Kaposváron, a tegnapi napon történt. Az újszentelt Főpásztor jelmondata: "Irgalom!" Imádkozzunk az újszentelt Főpásztorért. Minket nagyon is érint ez a hír, hiszen Parókiánk közigazgatási területe Somogy megyére is kiterjed.

 • 2017. július 17-22. között szervezi Hajdúdorogi Főegyházmegyénk a Családtábort, Siófokon, az Ezüstparton. A Családtáborról bővebb információ honlapunkon is olvasható. Buzdítom a kedves Testvéreket a jelentkezésre, mely nálam lehetséges. 
  Rendkívül kedvező anyagi ráfordítás mellett: 4-6 éves kor: 15.000 Ft
  6-14 éves kor: 24.000 Ft
  14-18 éves kor: 32000 Ft
  18 éves kor felett: 34.000 Ft, lelkileg is töltekeztető nyaralási lehetőség ez családjaink számára. Találkozhatunk az ország más pontjain élő görögkatolikus családokkal, gyermek-, sportprogramok bőven lesznek. szeretettel várom az érdeklődőket! A 400 fős szállás tapasztalat szerint hamar megtelik, ezért kérem, aki szeretne jönni az az egyházközség e-mailcímére jelezze ezt, jelentkezők néve, születési ideje, TAJ száma, lakcíme megadásával, mert csak ezek megadásával tudom regisztrálni a jelentkezést a webes felületen. Kérem a fenti adatokat a jelentketők e-mailben legkésőbb2017. május 16. napjáig küldjék meg számomra, hogy a webes felületre regisztrálhassam őket, a létszámkorlát miatt mielőbbi regisztráció szükséges.
 • 2017. május 8-án tartott Képviselő-testületi ülésen döntés született az Egyházközségi Karitász Csoport alapításáról lehetősége. Kérem, aki szívesen résztvenne az Egyházközség Karitász Csoportjában és még nem jelezte, névvel, telefonszámmal iratkozzon fel a sekrestyében. Hétfőn írásban terjesztem fel a Főegyházmegyei Hivatal felé az alakítás szándékát.
 • 2017. május 18-án, csütörtökön ismét lesz Bibliakör 17 órai kezdettel.
 • Május hónap szerda és pénteki napjain templomunkban, 18 órai kezdettel Parakliszt végzünk az Istenszülő tiszteletére.
 • Szeretettel jelzem, hogy Dr. Udvardy György pécsi püspök atya ma ünnepli születésnapját, a mai napon imádságainkban különösen is hordozzuk Őt és kérjük életére és szolgálatára Istenünk áldását! Liturgia után éltetjük Őt!

Föltámadt Krisztus! - Valóban föltámadt!