Hirdetés | 2017. február 26.

2017.02.26

Idén is rendelkezhetünk adónk 1+1 százalékáról - Az egyéni vállalkozók februárban dönthetnek erről

Az egyéni vállalkozók minden évben február 25-ig rendelkezhetnek személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékáról: az egyházakat és a civil szervezeteket támogathatják. Az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság február 22-én közleményt adott ki ezzel kapcsolatban.

A magyar adózók minden évben rendelkezhetnek adójuk 1+1 százalékának felajánlásáról. Az első 1 százalék valamelyik bevett egyház vagy úgynevezett állami cél, a második 1 százalék valamelyik regisztrált civil szervezet részére ajánlható fel.

Az egyéni vállalkozók minden évben február 25-ig rendelkezhetnek személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékáról, egyidejűleg személyijövedelemadó-bevallásuk és egyéni vállalkozói adóbevallásuk leadásával.

Mivel február 25-e idén szombatra esik, ezért a leadási határidő február 27-e, hétfő. A vállalkozók könyvelőjüknél kérhetik adójuk 1+1 százalékának felajánlását, illetve annál, aki számukra az adóbevallást készíti.

Az egyházak és a civil szervezetek társadalmunk fontos értékteremtő tényezői, és sokat tesznek a helyi közösségekért, ezért támogatásuk kiemelten fontos.

Kérjük az egyéni vállalkozókat, hogy az elkövetkező napokban lehetőség szerint rendelkezzenek adójuk 1+1 százalékának felajánlásáról.

A Pécsi Görögkatolikus Egyházközséget az alábbi Alapítványnak történő felajánlással tudják támogatni, melyet előre is köszönünk!

Az alapítvány adószáma:
18312571-1-02
A Pécsi Szórvány Közösségért Alapítvány 

 • Jövő héten vasárnap a Liturgia és az utrenye szokott időben lesz:
  9 órakor Reggeli Istentisztelet
  10 órakor Aranyszájú Szent János Liturgiája
 • Aki szeretné felíratni elhunytjait a halotti megemlékezésre, megteheti a sekrestyében. Az öt megemlékezésből a következő március 11- én lesz. A liturgiát este 17 órakor kezdjük és ajánljuk fel elhunyt szeretteink lelkiüdvéért.
 • A házszenteléssel kapcsolatban szeretettel hirdetem a következőket: Köszönök minden találkozást, beszélgetést. Aki esetleg szeretne még időpontot egyeztetni megteheti a 30/644-8850 telefonszámon vagy következő e-mailcímen: pecsigorogkatolikus@gmail.com.
 • Nagyböjti időszakban megegyezésünk alapján a kéthetente csütörtökönként tartott felnőtt bibliaóra szünetel.
 • Buzdítom a kedves testvéreket a nagyböjt szerdáin, és péntekein tartandó Előszenteltek Liturgiáján való részvételre. A szertartások 18 órakor kezdődnek. 2017. március 1-én, szerdán 17 órától végezzük az első Előszenteltek Liturgiáját, pénteken, március 3-án és azt követően 18 órai kezdettel végezzük az Előszenteltek Liturgiáját, ekkor a szertartás keretében hagyományainkhoz híven Kollyba áldás is lesz.
 • Mai perselyadományokat a katolikus iskolák javára ajánljuk fel. Köszönjük a kedves testvérek jószívű adományait.
 • Zarándoklatunkat Máriapócsra 2017. március 11-12. között a Szórványbúcsú keretében szervezzük, dr. Erdő Péter bíboros úr vezeti az előadásokat. Költségeket előzetes létszámadatok alapján tudok számítani, ezért szeretettel kérem, aki tervezi a részvételt jelezze. Igyekszem a lehető legkedvezőbb áron megoldani a zarándoklatot. Égi Édesanyánk kegyképe előtt a közös imádság erejének megtapasztalására különleges, felemelő. Számtalanszor tapasztalhattuk az Ő közbenjárását értünk, nem titkolt álmom, hogy a pécsi egyházközség apraja-nagyja közösen tapasztalja meg a Máriapócs kegyelmi ajándékait.
 • Folyamatosan megújuló honlapunkon már találkozhattak a kedves Testvérek a Liturgikus Énekversenyre szóló felhívással. Aki szívesen részt venne ezen a megmérettetésen, azt örömmel felkészítem és szívesen elviszem a versenyre Hajdúdorogra. A Hajdúdorogi Főegyházmegye felé 2017. március 10. napjáig kell jelezni a jelentkezők számát.
 • Örömmel hirdetem, hogy általános iskolásaink két kategóriában is, nagyon jól szerepeltek a helynökség hittanversenyén, továbbjutottak az egyházmegyei elődöntőbe.
 • 2017. március 1-én, szerdán 17 órától végezzük az első Előszenteltek Liturgiáját, mely után kb. 18, 18:15 órai időpontra szeretettel hívom és várom a Képviselőtestület tagjait képviselőtestületi ülésre a Parókiára.

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!