Hirdetés | 2017. április 30.

2017.04.30

   Jövő héten Húshagyó vasárnap a Liturgia és az utrenye szokott időben lesz

   9 órakor Reggeli Istentisztelet
   10 órakor Aranyszájú Szent János Liturgiája

  • Az idei évtől lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását. Mivel ebben az esetben figyelmünket könnyebben elkerülheti a személyi jövedelemadó 1%-ról való rendelkezés, kérjük, ennek lehetőségeiről tájékozódjanak a templomokban kihelyezett szórólapokról, valamint a www.johelyrekerul.hu honlapon.
   Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény), mert a "nullás" bevallás is számít! Minden az egyházmegyék részéről a plébániáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki. Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy ha már az adóhatóság elkészítette, vagy beadták adóbevallásukat, de még nem rendelkeztek az 1% felajánlásáról, ezt a bevallástól függetlenül is megtehetik az úgynevezett EGYSZA nyomtatvány kitöltésével, amelyet az adóhatósághoz legkésőbb május 22-ig kell eljuttatni

 • A jövő héten vasárnap gyermekeink a 10 órakor kezdődő Szent Liturgia után fogják köszönteni az édesanyákat. Várunk minden édesanyát, nagymamát szeretettel.
 • Mához egy hétre a perselyadományokat a papnevelés céljára fogjuk gyűjteni. Ennek megfelelően kérjük majd a kedves testvérek jószívű adományait.

 • A Görögkatolikus Metropólia új hivatali épületének megáldása tegnap megtörtént. Május 4-5-én 14-17 óra között bárki megtekintheti az épületet belülről is.
 • 2017. május 4-én csütörtökön ismét lesz Bibliakör 17 órai kezdettel.
 • Május hónap hétköznapjain templomunkban, 18 órai kezdettel Parakliszt végzünk az Istenszülő tiszteletére.

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!