Hirdetés | 2017. április 2.

2017.04.01

Nagyböjt szerdáin és péntekjein este 18-tól az Előszenteltek Liturgiáját végezzük. Kérjük a kedves testvéreket, hogy minél többen jöjjünk ezekre a közös imádságokra, hogy a személyes készületünk mellett közösségünkben együtt is készülhessünk a Feltámadás ünnepére.

 • Közeledik az adóbevallások ideje. Aki teheti, kérjük, ajánlja egyik 1 %-át a Katolikus Egyháznak, a másik 1 %-ot pedig parókiánk alapítványának. Hátul, az újságos asztalon kitöltött papírokat is találunk. Köszönjük a felajánlásokat.
 • Köszönjük a tartós élelmiszer adományokat! A sok kis és nagy csomag mutatja a testvérek segítő szándékát. Az adományokat a Karitász fogja szétosztani a rászorulóknak.
 • Húsvéti lelkigyakorlatunkat április 5-én, szerdán tartjuk. 18 órától végezzük az Előre megszentelt áldozatok liturgiáját, melynek keretében lehetőség lesz a szentgyónás elvégzésére.
  Szeretettel emlékeztetem a kedves Testvéreket egyházunk parancsára, mely szerint: " Évente gyónjál és legalább húsvéti időben áldozzál!"
  Húsvéti lelkigyakorlatunkon a gyóntatásban közreműködik és gondolataival, tanításával böjti készületünk fényét emeli: Főtisztelendő Porpáczy Attila, görcsönyi plébániai kormányzó.
  Kérem a távollevőket is értesítsük mindezekről.
 • 2017. április 29-én, szombaton egy testi-lelki "karbantarást" elősegítő, kisgyermekekkel is teljesíthető, túrázós, együttlétre hívjuk a kedves Testvéreket! Részletes programot a későbbiekben ismertetem. A dátumot viszont kérem már most írjuk be naptárainkba.
 • 2017. május 13-án, szombaton Hitünk és Életünk mottóval egyházközségi együttlétet szervezünk, melynek keretében Pécs "kincseit" tekintenénk meg: Dzsámi, Kőtár, KincsTár, Püspöki Palota, Székesegyház, Texas bár. Kérem ezt az időpontot is írjuk be otthon a naptárba. Részletes tájékoztatást a későbbiekben tudok adni.
 • A Budapesti Helynökség is szervez központi programokat, melyre várnak minket is. A programok még előkészítő stádiumban vannak. A konkrét időpontok kijelölése előtt kérnek tőlünk visszajelzést. A programokat most ismertetem, de a honlapunkon a www.gorkatpecs.hu-n megtekinthető, a Helynökségi programok májusban cím alatt.
  Kérem a szervezők munkáját segítve, Fényeshétig e-mailben a honlapunkon található e-mailcímre jelezni szíveskedjenek ki, melyik programra szeretne jönni, melyik időpont lenne megfelelő számára.

Dicsőség Jézus Krisztusnak! - Dicsőség mindörökké!

2016 novemberében rendezte meg először a Görögkatolikus Egyház a Megbocsátás napját. Ferenc pápa ugyanis egy évvel előtte indította útjára az irgalmasság szentévét, ehhez kapcsolódóan hirdette meg a Metropólia ezt az eseményt. 

Mi is ez? 
Egy nap a ráérős gyónásra vagy lelki beszélgetésre, a meghallgatásra, a befogadásra. Egy nap, amikor beszélgetésre várják azokat, akik régóta vágynak erre. Ha valakinek szüksége van az Isteni Irgalom megtapasztalására egy gyónásban, egy lelki beszélgetésben, vagy éppen csak egy tanácsadásban, vagy csak arra van szüksége, hogy valaki meghallgassa, akkor bátran keresse fel a hozzá legközelebbi helyszínt. A nap folyamán lehetőség lesz gyónásra és lelki beszélgetésre is. 

Pécsi program:
16:00: A Passió című film vetítése (rendező: Mel Gibson, 2004 év, játékidő: 127 perc)
Vetítés helyszíne: 7624, Pécs, Alajos u. 21. Görögkatolikus Parókia
18:15: Alkonyati Istentisztelet (Vecsernye) a Xavér templomban
Vecsernye után gyónásra, valamint igény szerint lelki beszélgetésre is lesz lehetőség.