HÁZSZENTELÉS

2018.01.05

Egyházunk hagyománya szerint január hónapban (január 6 - Úrjelenés ünnepe után) a pap fölkeresi a hívek otthonait, hogy ott imádkozzon az ott élőkért, s szenteltvízzel megszentelje a házakat, lakásokat.

Ez a "házszentelés" nagyon jó alkalom arra is, hogy otthonunkban (akár hosszabban) elbeszélgessünk a papunkkal, megosszuk vele örömeinket, bánatainkat esetleg tanácsot kérjünk problémáink megoldásához.

Ilyenkor a papok azért keresik fel a falvak és városok házait, hogy Isten áldását közvetítsék minden jó szándékú embernek.

Maga a szertartás nagyon rövid. A víz szentelési szertartáskor megáldott vízzel hintem meg a lakást, s a benne lakókat. Nem szükséges sem a vendéglátás, sem a fizetés, de az igen, hogy együtt legyen a család, s így minden családtag részesüljön a házszentelés kegyelmeiből.

Ha valaki szeretné, hogy január hónapban Őt fölkeressem, jelezze kérem az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 30/644-8850, vagy e-mailben: pecsigorogkatolikus@gmail.com.

Természetesen lehetőség van arra is, hogy az év bármely napján kérjük a házszentelést, illetve akár a házszenteléstől függetlenül is kérhetjük, hogy a papunk egy beszélgetésre fölkeressen bennünket. Ha ilyen kérése van, ebben az esetben is jelezheti ezt, s megpróbálunk mihamarabb időpontot egyeztetni.