Egy tartalmas és emlékezetes nap a Pécsi Parókia életében

2018.09.17

Parókusunk, Zajácz Gábor meghívására, 2018. szeptember 16-án Bodogán László atya pappá szentelésének 25. évfordulóját a pécsi hívekkel együtt ünnepelte. Bodogán atya szolgálatának 25 évéből 18-at a Pécsi Görögkatolikus Parókián töltött, így az ünneplés ebből a szempontból is meghatározó, a jelenlévőkben sok közös élményt, emléket ébresztő, felidéző volt.

A Szent Liturgia végén egyházközségünk világi elnöke, Kovaliczky János köszöntötte a jubiláns papot, aki a parókiánk nevében egy - külön erre az alkalomra készített - áldó keresztet ajándékozott, melybe László atya ezüstmisés jelmondata lett gravírozva: "Dicsőség Neked Isten, dicsőség!"

A szertartás után mindannyian a közösségi házunkba vonultunk, ahol nem csupán László atyát éltettük, hanem egyházközségünk Családi Napját is ekkor tartottuk. Közös együttlétünk késő délutánig tartott, melyen közel százan vettünk részt. Akiben még ezek után is maradt lendület, szeretettel vártuk vissza templomunkba, ahol az Ars Sacra Fesztivál keretein belül Gábor atya a keleti ikontiszteletről tartott előadást a jelenlévőknek.

Fotók: Pesti András, Varga János, Troszt Teodóra