Brokkoli krémleves, rakott burgonya
Brokkoli krémleves
Hozzávalók
- 1 zacskó mirelit v. 1 db brokkoli
- 1 db burgonya
- 1 db kisebb hagyma,vagy 1 szál züldhagyma
- 1 cik fokhagyma
- fél dl olaj
- 1 tk vaj
- só, bors, szerecsendió
- 1dl tejszín
Az olajon dinszteljük meg a hagymát és fokhagymát
sAjuk hozzá a vékony karikára vágott burgonyát a rózyáira szedett brokkolit
Sózzuk , borsozzuk, reszeljünkrá ízlés szerint szerecsendiót.
Öntsük fel 1 liter vízzel és főzzük puhára, majd mixeljük el a levesünket.
Öntsük hozzás a tejszínt és ismét forraljuk fel.
A végén adjuk hozzá az 1 tk vajat.
Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal, vagy egykevés reszelt sattal
Rakott burgonya
Hozzávalók
- ½ kg héjában főtt burgonya
- 4 db keményre főtt tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 1 dl tejfől
- 5 dkg sajt reszelve
- ½ dl olaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk.
A tojást keményre főzzük, majd karikákra vágjuk.
A füstölt hals csomagot kinyitjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a burgonya 1/3-át lerakjuk, sózzuk borsozzuk.
Erre kerülnek a tojáskarikák, a hal fele . Ezután egy újabb réteg burgonya, só, bors, tojás, hal és burgonyával fejezzük be..
A tejföltés a tejfölt elkeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, és a tetejére öntjük. Kb.25 percig sütjük.
Félidőben még megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, visszatesszük a sütöbe és a sajtot még rápirítjuk a tetejére.
Jó étvágyat kívánok!
A mai ebédhez a Poglár pincészet Chardonnay-t javaslom
Váljék egészsétekre!
Polgár Katalin