Brokkoli krémleves, rakott burgonya

2020.03.29

Brokkoli krémleves

Hozzávalók

  • 1 zacskó mirelit v. 1 db brokkoli
  • 1 db burgonya
  • 1 db kisebb hagyma,vagy 1 szál züldhagyma
  • 1 cik fokhagyma
  • fél dl olaj
  • 1 tk vaj
  • só, bors, szerecsendió
  • 1dl tejszín

Az olajon dinszteljük meg a hagymát és fokhagymát

sAjuk hozzá a vékony karikára vágott burgonyát a rózyáira szedett brokkolit

Sózzuk , borsozzuk, reszeljünkrá ízlés szerint szerecsendiót.

Öntsük fel 1 liter vízzel és főzzük puhára, majd mixeljük el a levesünket.

Öntsük hozzás a tejszínt és ismét forraljuk fel.

A végén adjuk hozzá az 1 tk vajat.

Tálalhatjuk pirított kenyérkockákkal, vagy egykevés reszelt sattal

Rakott burgonya

Hozzávalók

  • ½ kg héjában főtt burgonya
  • 4 db keményre főtt tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 dl tejfől
  • 5 dkg sajt reszelve
  • ½ dl olaj
  • só, bors ízlés szerint

    Elkészítés

    A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk.

    A tojást keményre főzzük, majd karikákra vágjuk.
    A füstölt hals csomagot kinyitjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a burgonya 1/3-át lerakjuk, sózzuk borsozzuk.

    Erre kerülnek a tojáskarikák, a hal fele . Ezután egy újabb réteg burgonya, só, bors, tojás, hal és burgonyával fejezzük be..
    A tejföltés a tejfölt elkeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, és a tetejére öntjük. Kb.25 percig sütjük.

    Félidőben még megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, visszatesszük a sütöbe és a sajtot még rápirítjuk a tetejére.

    Jó étvágyat kívánok!

    A mai ebédhez a Poglár pincészet Chardonnay-t javaslom

    Váljék egészsétekre!

    Polgár Katalin