HÍREK

Kedves Testvérek!
Vasárnap 11 órakor kezdődik Máriapócsról az élő közvetítés. (Elérhető: www.gorogkatolikus.hu-n keresztül bejön a Nyíregyházi Egyházmegye honlapja, ahol a Médiatárra kattintva az Élő közvetítés opciót kell választani.) Kérem, a Görögkatolikus Médiaközpont vagy a debreceni érseki főszékesegyház nagyheti és húsvéti...

Holnap a templomban 10 órakor - zárt ajtók mellett - Szent Liturgiát mutatok be, melyet rögzít a Pannon Televízió és reményeim szerint délután már megtekinthető lesz a honlapunkon keresztül is.

mint arról mindnyájan értesültünk az MKPK, mind Metropóliánk rendelkezett a járvánnyal kapcsolatban. Mindezeket betartva, az élet védelmében, helynökségünk gyakorlatának egységében osztozva az utolsó nyilvánosan végzett szertartás templomunkban a péntek 18 órakor kezdődő Előszenteltek Liturgiája.

Templomunkban a következő rend szerint lesznek a szertartások:
2020. március 23-án, vasárnap:
9.00 Utrenye
10.00 Szent Liturgia,
Ezen a vasárnapon Kaposváron is lesz Szent Liturgia

Templomunkban a következő rend szerint lesznek a szertartások:
2020. március 8-án, vasárnap:
9.00 Utrenye
10.00 Szent Liturgia,

A Nagyböjt folyamán péntekente Előszenteltek Liturgiáját fogunk végezni, amire szeretettel várunk minden kedves Testvért, hogy a böjtöt ezzel is teljesebbé tegyük. Az első alkalom így jövő héten február 28-án lesz 18 órától! Ezen a pénteken kollyba áldás is lesz.

Minden évben kiemelt figyelemmel kísérjük Nemzeti Kegyhelyünkön, Máriapócson zajló eseményeket. A nagy népszerűségnek örvendő pócsi búcsúk rendje 2020-ban is sokféle csoportot és réteget megszólítanak. Most egyenesen digitális naptárába mentheti az időpontokat.

Február 19-én, szerdán 16 órai kezdettel Kocsis Fülöp érsek atya vecsernyét végez templomunkban. Várjuk szeretettel a kedves Testvéreket erre a csodálatos, közös imádságra.


2020. február 19-én, szerdán, 18 órai kezdettel a Magtár Látogatóközpontban a Szabadegyetem előadójaként Ft. Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya tart előadást. Szeretettel buzdítom a kedves Testvéreket az előadásra, mely ingyenes.